Klubscenen i New York

Uanset om du er på udkig efter kanon jazz, stand-up comedy, kaffe eller bare noget helt vildt, så hører New Yorks klubscene til blandt de bedste i Verden. Alle udsmykninger, prisklasser, atmosfærer og kunstarter findes her i overflod. Og du kan opleve det over alt; uptown, downtown, mid-town, Greenwich, East Side, West Side og selv nogle få i Brooklyn.

Klubscenen i New York


Alt fra forsamlingshusdans til det allernyeste er let at finde. Udbudet af jazz spænder imellem Coltrane eller Basie-stil, til de kunstnere der først bliver kendte næste år. Hårdtpumpende rock fra tresserne til halvfemserne og videre frem til folkesangere fra sidste år.

Stand-up comedy klubberne findes i alle størrelser fra det øverste af Central Park til Greenwich Village. De deler byen med cigar- og vinklubber og tusind butikker med speciale i kaffe fra hele Verden.

Drinks

Hvis du er til whisky og store cigarer, bør du opleve atmosfæren i mandeklubben Bull & Bear på Waldorf-Astoria på Park Avenue i nærheden af 49. gade. Er du i stedet til godt øl, har Kinsale Tavern mere end 150 forskellige at vælge imellem. Du finder Kinsale Tavern på Third Avenue mellem 93. og 94. gade.

Måske vil du hellere nyde et godt og hyggeligt glas rødvin. The SoHo Kitchen & Bar byder på den bedst mulige rødvin serveret i et miljø med mange kunstnertyper.

Comedy

Gør dig klar til et godt grin hos Caroline’s på Broadway ved 49. gade. Dette etablissement med plads til 300 siddende gæster er vært for optrædener, som ofte ender på tv nogle få måneder senere.

Alternativt kan du tage til Greenwich Village til MacDougal i nærheden af Bleeker og kigge ind til Comedy Cellar. Stedet er gammelt i gænge, men er stadig vært for nogle af landets sjoveste mænd og kvinder.

Du kan også besøge klassikeren Comic Strip Live på 81. gade på Second Avenue. Klubben har eksisteret i mere end 20 år og kendisser som Eddie Murphy og Jerry Seinfeld har optrådt her.

Jazz

Hvis du er i Greenwich Village og foretrækker jazz frem for comedy, kan The Back Fence på hjørnet af Bleeker og Thompson anbefales. Musikken starter tidligt de fleste aftener – ofte ved 18-tiden.

Oplev også Cleopatra’s Needle på Broadway mellem 92. og 92. gade. Der er live piano, sax og vokal i verdensklasse.

Endnu et bud på en god jazzaften er The Blue Note. Blandt jazzkendere går klubben for at være en af de bedste i Verden. Her optræder såvel store stjerner som Arturo Sandoval som den næste Coltrane.