3 ting du skal opleve i Malaga

Tag

Overvejer du, eller har du en tur til Malaga i kikkerten? Så vil der være mange spændende oplevelser, du kan planlægge at besøge. Malaga ligger ved kysten i den sydlige del af Spanien. Det er en fascinerende by, som byder på lidt af hvert. Læs med her, og bliv klogere på hvad du skal opleve i Malaga.

Malagas smukkeste seværdighed og udkigspunkt

Rejser til Malaga er uforglemmelige. Malaga er den perfekte kombination mellem strand og storby. Midt i Malaga findes den mauriske borg Alcazaba. Borgen ligger op ad en bakketop midt i byen. Der er gange og stier op til borgen, hvor du undervejs vil kunne dufte til appelsintræer og høre rislende lyde fra små fontæner. Når man kommer til toppen af borgen, vil der være en smuk udsigt udover byen med havet i baggrunden. Borgen emmer af historie, da dens beliggenhed var et værn mod pirater. Find din ordbog frem, da al information ved borgen er skrevet på spansk. Desuden koster det penge at komme ind på stedet.

Spansk madkultur

Vi mennesker er madglade, og i det spanske køkken er der noget for enhver smag. Mange forbinder spansk mad med tapas og vin. Generelt består den spanske mad af grov og enkelt tilberedt mad. Tapas kan både bestå af kolde og varme retter. Oftest består det af en skive hvidt brød, som man selv kan putte skinke, pølse, ost eller paté på. Dog kan tapas også bestå af små retter uden brød, såsom æggekage (tortillas), kødboller med sovs, ansjoser, rejer og meget andet. En anden populær spansk ret er Paella. Det er en risret, som oftest tilberedes med safran og forskellige skaldyr eller chorizopølse. Malaga har også et stort og farverigt madmarked, La Merced. Her finder man friske grøntsager, fisk og ost.

Picasso museet

Hvad end du er Pablo Picasso fan, er Picasso museet i Malaga et besøg værd. Her er der mellem 2-300 værker fra den verdensberømte kunstner. Picasso blev født i Málaga i 1881 og voksede op i byen. Derfor hører museet naturligvis hjemme i Málaga. Du vil med garanti få en større forståelse af Picassos indflydelse på kunst, når du studerer hans skitser, skulpturer og malerier. Desuden kan du besøge cafeen på Picasso museet, hvor du kan nyde et glas vin i haven. Om aftenen bliver der ofte afholdt seminarer, digtoplæsninger og musik.

Kort over Malaga