Madison Avenue

At begynde dagen i Madison Square Park på Madison og 23. gade er den mest afslappende start, man kan få i denne travle by. Den to århundreder år gamle park ligger i et meget roligt nabolag. De perfekte omgivelser til en udendørs frokost.

Madison Avenue


Kun 6 karréer væk fra parken ligger et arkitektonisk vidunder – The Carlton. I en perfekt blanding af nyt og gammelt er hotellets lobby et fantastisk syn i sig selv. Den er en overflod af messing, læder og Art Deco. Tag også et kig på facaden af dette smukke varetegn i New York.

Fortsæt gåturen op til 36. gade og besøg Morgan Library. Biblioteket er ikke stort men helt klart et besøg værd. Mens J. P. Morgan levede, husede det hans bogsamling og fungerede desuden som hans kontor. Når man går rundt i bygningen, kan det være svært at forestille sig, at det har været et privat hjem, så perfekt som det fungerer som museum.

Kig også forbi New York Public Library – Science and Industry på 34. gade. Samlingen er omfattende og omgivelserne forlænger den rolige tur op langs Madison.

Nu da du er helt vågen, kan du godt forberede dig på den del af turen, som omfatter shopping og spisning.

Glid ind forbi Brooks Brother på 42. gade og Grand Central, hvis du har brug for et lækkert jakkesæt. Butikken har syet tøj til Abraham Lincoln, men er også leveringsdygtig i tøj til kunder uden politiske ambitioner. Der er også meget at se på og købe i de nærliggende butikker, men pas på at betalingskortet ikke brænder varmt.

Nu da du er klædt på til lejligheden, er det tid til en udsøgt middag (hvis du altså har reserveret bord i god tid) på en af New Yorks fineste restauranter – The Gilt på 50. gade. Restauranten er en del af New York Palace Hotel. Maden og atmosfæren er uden sidestykke og som en lille bonus, er der gode chancer for at se en kendt eller to.

Mæt og glad er det nu blevet tid til en gang powershopping – hvis du altså ikke har brugt alle dine penge i restauranten. På udkig efter den helt specielle lædertaske du ikke har kunnet finde andre steder? Så er Conch sikkert noget for dig. Men brug ikke alle dine dollars, for Prada ligger lige ved siden af.

Hvis du endnu ikke har brugt alle dine penge, kan Barney’s på 61. sikkert hjælpe dig. Både mænd og kvinder vil opleve, at butikkens service er skræddersyet til netop deres smag. Husk også at Calvin Klein ligger kort derfra på 60. gade.

Street View fra Madison Avenue i New York