Times Square

Dette neonoplyste område er Manhattans Las Vegas og på mange måder hjertet af New York. Navnet kommer af, at New York Times etablerede sit hovedkvarter her i 1906.

Times Square - New York


Da udbygningen af undergrundsbanen nåede frem til 42. gade, flyttede byens teaterproducere fra nedre Manhattan og kunne udfylde 76 teatre i 1928.

Under Anden Verdenskrig kunne en familie gå ind og se et show, få sig en bid mad og tage hjem igen uden at bekymre sig. Sådan forholder det sig igen takket været en omfattende fornyelsesindsats, som tog sin begyndelse i 1990’erne. Der er stadig mange mennesker her – sågar flere end på Manhattan generelt, hvor der i forvejen er mange. For såvel indfødte som turister er der meget at tage sig til f.eks. i form af teatre, restauranter og butikker.

Såvel Disney som Toys ”R” Us er repræsenteret i området. Hos sidstnævnte kan børn prøve en tur i det indendørs pariserhjul. Desuden ligger der en Virgin Megastore for teenagere, der keder sig. Yderligere kan man besøge Madame Tussauds voksmuserum (samme koncept som i San Francisco og London).

For dem som gerne vil opleve et show på Broadway, men synes at de 100 dollars (eller mere), er lige i overkanten, er løsningen måske TKTS på 47. gade. Det er en udendørs salgsbod, der sælger ”last minute” pladser til mange forskellige shows med rabatter på 25-50%. Tilgængeligheden varierer og køen kan være lang.

Politiet patruljerer meget i området og dets retro/futuristiske politistation er helt klart et kig værd. Ligeledes er de mange skakspillere og gadeunderholdere.

Der er et utal af spisesteder, som ligger i skalaen fra Burger King og Planet Hollywood til et udsøgt italiensk måltid hos Cara Mia. Besøg også Brazil Grill på 47. og 8. gade som serverer den ondeste bøf.

Radioprogrammet Good Morning America sender på hverdage fra ABC Times Square Studios og værten interviewer ofte folk på gaden.

New Yorks kendte tøjdesignere tjener til føden lige i nærheden, og man vil også se medarbejdere transportere store mængder tøj frem og tilbage. Ikke et syn man kan opleve i en hvilken som helst storby, men noget som er med til at give New York sin helt specielle atmosfære.

De ikke-berømte navne og steder kan dog også være et besøg værd. Der er f.eks. mange jazzklubber, barer og andre spændende udskænkningssteder. Gadehandlerne serverer også udmærket mad og har spændende gaver at tage med hjem.

Ikke langt fra Times Square ligger desuden Rockefeller Center, CBS-bygningen og en række andre arkitektoniske vidundere, som sagtens kan gøre det ud for en dagstur.

Tag dig også tid til bare at stå (et sted hvor du ikke bliver mast) og nyd synes at den enorme lystavle One Times Square. Det er fra dette sted, at den oplyste bold kastes nytårsaften. Det er en tradition, som opstod i 1906/1907, da NY Times åbnede sit kontor lige rundt om hjørnet.

Street View fra Times Square