Området ved Wall Street

New Yorkerne er kendt for mange ting, ikke mindst deres brug af ironi. Et eksempel på dette er det faktum, at Wall Street, som de fleste opfatter som New Yorks børs (New York Stock Exchange – NYSE), slet ikke ligger på en vej med navnet Wall. Faktisk ligger den på 20 Broad Street. Men det er ordkløveri, som de fleste indbyggere på Manhattan ikke tager så nøje.

Wall Street - New York


Selvom rundvisningen på børsen har været lukket siden 11. september 2001, er selve bygningen stadig et syn værd. Desuden er bygningerne i det omkringliggende område også værd at kigge nærmere på.

Om man betragter den statelige NYSE-bygning eller den ultramoderne American Express-bygning, så er området, der blev tilrettelagt at hollænderne i 1653, fyldt med fantastiske steder. Wall Street fik sit navn grundet, at den løb langs et pæleværk, som var oprejst for at beskytte byen mod vilde indianere.

Husk også at tage et fotografi eller to af den berømte tyreskulptur, som kom til verden i 1989. Denne bronzefigur, som ligger i nærheden af Cunard-bygningen et stykke nede af Wall Street, er større end en gennemsnitlig bjørn.

Området huser ikke kun store finansielle institutioner og andre økonomiske giganter men også en række barer og restauranter. Men vær på opmærksom på hvilke informationer, du lukker ud om din virksomhed. Man kan ikke vide, hvem der sidder ved bordet ved siden af og rygtemøllen løber stærkt i dette område.

Ikke langt herfra (mod syd) afgår færgen til Staten Island. Desuden afgår der også ture til Frihedsgudinden og Ellis Island.

Alternativt kan du bevæge dit et par karréer mod øst til South Street Seaport langs East Rive ved Fulton. Her vil du finde et stort udvalg af butikker, restauranter og mange udendørs attraktioner – blandt andet et maritimt museum. Her ligger skibe i dok, som har rødder helt tilbage til en tid, hvor vindkraft var den primære energiressource.

Tag dig også tid til bare at kigge på den verdenskendte Brooklyn Bridge. Det er verdens første hængebro og et arkitektonisk vidunder.

Det 19. århundredes historie kombineret med moderne kunst og ingeniørmæssige udfordringer gør dette til et af de mest populære turistområder i New York. Det for nyligt udviklede område ved World Trade Center, hvor Freedom Tower er under konstruktion, fortjener nogle få øjeblikkes stille betragtning.

I Wall Street området skal du altid være forberedt på at bruge albuerne morgen, middag og aften i det travle menneskemylder.

Street View fra Wall Street i New York